dimarts, 16 d’octubre del 2007

La cervesa


L'altre dia en un d'aquests diaris que no pagas ( a mi me'l done'n a l'estació ), no ho sé si era un QUÉ!, un 20 minutos o l'ADN, bé un d'aquests. Total que feia esment a la cervesa, aquest líquid groc tirant a taronja i amb bromera. Beuratge que 11.000 anys a.C ja es conreava a Mesopotamia, 500 anys a.C. els romans i grecs meynspreaven la cervesa afavorint el líquid que surt del raïm ( el vi), Desde 500 a 1700 anys a.C. la cervesa es fomenta a les tavernes i monestirs.

El 1516 arriba a Alemanya en tota la seva puresa.
El 1880 s'inventa la refrigeració.

Total que aquest líquid tan saborós , ara els estudiosos i investigadors en descobert que té unes propietats d'allò molt afavoridores per l'organisme:

-Té poques calories 42 kcal/100ml. no té grasses.Però si una quantitat important d'hidrats de carboni i vitamines i proteínes que fan que el seu consum sigui beneficiós per la salut.

-Promou la secrequeció dels sucs gàstrics i facilita la digestió i estimula la gana

-El seu consum moderat actúa com un diurétic.

-La seva graduació alcohòlica és baixa (4º-7º), malgrat que hi han cerveses especials amb més alta graduació.

-No hi ha cap estudi que relacioni la cervesa amb l'obesitat.

-"La barriga o tripa cervecera", no existeix, sinó que és l'elevat consum calòric d'aliments rics en grasses que de vegades acompanye'm amb la cervesa o qualsevol beguda.

-Porta una quantitat important de fibra.

-Vitamina C, més quantitat que en un suc de taronja natural.

-Rica en potassi.

El metge li va recomanar a la meva germana que per no tenir problemes de descalsificació d'ossos quan s'arriba a la menopausa hauria de prendre's un "quinto" cada dia, i per recuperar la massa óssea, el traumatòleg també li va recomenar a la meva mare.I a part de tot això t'inmunitza davant dels refredats i de moltes més malaties.

Així doncs a beure cervesa, però en moderació.I quant en convidin no rebutjis la invitació, això si "cuidadito" amb les tapes que menges acompanyant aquest beuratge que tanta salut ens dóna.

12 comentaris:

Clint ha dit...

A banda de no mencionar la cervesa negra...em sento desplaçat, t'has deixat la millor de totes les seves propietats:

ESTA BONÍSSIMA!

(no t'hi trobes, allà al camping en boles i amb una gerra ben fresqueta...)

petons!

rosa ha dit...

clint, aquest trobes porta accent tancat a la E? pregunto...

Demà hi haurà una segona part sobre la cervesa...i no estaria de més que vosaltres veins meus em diguessiu quina és la cervesa o marca que més bé us passa coll avall.

Rosa ha dit...

Una cerveza bien fria nunca cae mal. Vine a curiosear y darte las gracias por tu visita. Nos seguimos leyendo. Saludos

Crisol ha dit...

Una estrella, sens dubte...
Ma agradat moltisim aquest escrit, molt interesant i instructiu.

Si el cert es que no tinc gaire temps per escriure al blog, o faig quan puc, tinc moltisims escrits pero poc temps per pasar-los al blog.

Striper ha dit...

A mi m'agrada ben freda aixo si normalment la prec sense alcohol.

Anònim ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Jesús M. Tibau ha dit...

Quin petit plaer el de prendre's una cervesa fresca en una terrassa d'un bar. La veritat és que a casa no m'agrada tant prendre-me-la; és una altra cosa.

Pasitos de bebe ha dit...

Amunt la cervesa!!!per als grans, per als petits, per las menys grans, per als rubis, per als gords, per als flacs, cervesa per a totssss, cervesa per a viure més anysssss
Salut

Nosotras mismas ha dit...

Quant dius que anem a fer una cervesa?

Petons

mossèn ha dit...

entre birra i pepsi ... em quedo amb la pepsi !!! ... salut

Jobove - Reus ha dit...

tinc un post, http://telamamaria.blogspot.com/2007/07/perdre-pes-prenent-cervesa-gelada.html
que parla de com aprimar-se bebent cerveza

petonets

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Ostres, a mi la cervesa m'agrada molt poc. Sempre l'he d'acompanyar: amb gasosa o amb un bon pa amb tomata i pernil. Però sola, com a refresc, ecs, em costa molt.
No tens pas infromació dels cacaolats, per casualitat?