dijous, 29 de novembre del 2007

El significat del colors


El vermell és el més excitant. s'associa al perill, la guerra, l'energia, la fortalesa, la determinació, així com a la passió, al desig i a l'amor. És un color molt intens a nivell emocional. Millora el metabolisme humà, augmenta el ritme respiratori i eleva la pressió sanguínia.
El blau un color reservat. Es sol associar amb l'estabilitat i la profunditat. Representa la lleialtat, la confiança, la saviesa, la intel·ligència, la fe, la veritat i el cel etern. Se'l considera un color beneficiós tant per al cos com per a la ment. Alenteix el metabolisme i produeix un efecte relaxant.
El verd és reservat i esplendorós. Es el color de l' esperança. Representa harmonia, creixement, exuberancia, fertilitat i frescor. Té una forta relació a nivell emocional amb la seguretat. Per això en contraposició al vermell (connotació de perill), s'utilitza en el sentit de "via lliure" en senyalització. El verd fosc té també una correspondència social amb els diners. El color verd té un gran poder de curació. És el color més relaxant per a l'ull humà i pot ajudar a millorar la vista. El verd suggereix estabilitat i resistència.
El groc irradia sempre en tot lloc. Representa l'alegria, la felicitat, la intel·ligència i l'energia. El groc suggereix l'efecte d'entrar en calor, provoca alegria, estimula l'activitat mental i genera energia muscular. Amb freqüència se l'associa al menjar. El groc pur i brillant és un reclam d'atenció, pel que és freqüent que els taxis siguin d'aquest color en algunes ciutats. En excés, pot tenir un efecte perturbador, inquietant. És conegut que els nadons ploren més en habitacions grogues.
El taronja és el foc, festa, plaer... S'associa a l'alegria, el sol brillant i el tròpic. Representa l'entusiasme, la felicitat, l'atracció, la creativitat, la determinació, l'èxit, l'ànim i l'estímul. És un color molt calent, pel que produeix sensació de calor. No obstant això, el taronja no és un color agressiu com el vermell. La visió del color taronja produeix la sensació de major aport d'oxigen al cervell, produint un efecte vigoritzant i d'estimulació de l'activitat mental.
El porpra és absència de tensió. S'associa a la reialesa i simbolitza poder, noblesa, luxe i ambició. Suggereix riquesa i extravagancia. El color porpra també està associat amb la saviesa, la creativitat, la independència, la dignitat. Hi ha enquestes que indiquen que és el color preferit del 75% dels nens abans de l'adolescència. El porpra representa la màgia i el misteri.
El blanc la llum, inocència, pau, estabilitat, calma, armonia. S'associa a la llum, la bondat, la innocència, la puresa i la virginitat. Es considera el color de la perfecció. El blanc significa seguretat, puresa i neteja. A diferència del negre, el blanc en general té una connotació positiva. Pot representar un inici afortunat.
El negre és l' oposat a la llum, el color de la tristesa, separació, nit, mort i ansietat. És el símbol del silenci, del misteri i, en ocasions, pot significar impur i maligne. Confereix noblesa i elegància, sobretot quan és brillant.
El gris el color que tot ho iguala, també desconsol, aborriment, desànim. Simbolitza la indecisió i l'absència d'energia, exprés dubte i malenconia. Els colors metàl·lics tenen una imatge llustrosa, adoptant les qualitats dels metalls que representen. Donen impressió de fredor metàl·lica, però també donen sensació de brillantor, luxe, elegància, per la seva associació amb els metalls preciosos.

17 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Oh! Però si falta el color de la xocolata!
Ho entenc és un color amb mala fama...

Carme Rosanas ha dit...

M'admira la gent que té un clor preferit. Jo no puc triar, ots els colors m'agraden, i no és pas que sigui cagadubtes i no sàpiga quin triar, és que els vull tots!

Anònim ha dit...

Hola, sóc la Berta, he començat molt poquet a poquet un blog que pretén ser eròtic, però no només de sexe, ja que que per a mi sempre el sexe va lligat a més coses. Dins del blocs eròtics que he visitat, m'agrada el teu perquè el trobo molt personal. Et linko, vale?

estripanits ha dit...

Ostres, he quedat ben enlluernat amb tanta coloiraina...

Terra ha dit...

Tots m'agraden, però el meu preferit, el verd!

Jo Mateixa ha dit...

Els meus colors, si més no els que més m'agraden, de sempre han estat el vermell i el blau.

Petons!!!!

SHADOW ha dit...

Em quedo amb el verd, el taronja i el lila. M'encanten, principalment el verd. Em transmet pau, calma, no sabria com expressar-ho. M'agrada posar-me roba d'aquest color, arrecades, penjolls, braçalets, les pedres verdes... Un món en verd, sisplau!
Una abraçada verda ;P

Jobove - Reus ha dit...

a naltros el color que mes ens agrada és el majenta

primer fem el amor i despres et dono un petó

Anònim ha dit...

Jo em quedo amb el taronja!!!

Mikel ha dit...

amb lo que m´agrada a mi el negre me l´has deixat molt malament pobret...

Striper ha dit...

Uf jo encara ho veig tot borros.

Boira ha dit...

Oh! El meu color és el verd. Tot i que últimament també em decanto cap al vermell!

Sergi ha dit...

Com més va, més sé que em decanto pel negre. Però el vermell ha pres una importància a la meva vida, quan abans no em deia res.

andres iniesta ha dit...

me apasiona el color blanco por eso soy tan blanco jajaja

Anònim ha dit...

yy onde koño esta el negro? xD aver komo akabo yo el trabajo ahora TT pero igualemnte gracias por la información(:

Anònim ha dit...

olaolaola me abuuurrro

Anònim ha dit...

hola a todos makina a ki haciendo un examenn. jaajaaj